Onderhoud


Alle houten vloeren hebben onderhoud nodig ongeacht de afwerklaag. Afhankelijk van de afwerklaag (lak, olie, was etc.) zijn er diverse onderhoudsmiddelen. De ene afwerklaag volstaat met een enkele onderhoudsbehandeling per jaar terwijl de andere juist onderhoud gevoelig is.

Over het algemeen is een gelakte vloer het meest onderhoudsvriendelijk.

Afhankelijk van het type lak dienen deze vloeren met polish behandeld te worden. Het nadeel is dat als er beschadigingen zijn deze niet bijgewerkt kunnen worden.

Voor geoliede vloeren bestaat het onderhoud uit het een maal per jaar voorzien van een laag onderhoudsolie. Daarnaast dient de vloer regelmatig gedweild te worden met natuurzeep.

Hardwax geoliede vloeren moeten vaker worden voorzien van onderhoudswax ( ongeveer 2x per jaar); het voordeel is wel dat deze vloeren niet hoeven te worden gedweild met natuurzeep. Wanneer een houten vloer niet goed wordt onderhouden zal de beschermlaag sneller slijten waardoor er eerder vlekken en vuil in de vloer trekken. De vloer zal in een eerder stadium gerenoveerd dienen te worden.

Bij Marcels Vloeren kunt u van de onderstaande merken onderhoudsmiddelen bestellen tegen aantrekkelijke prijzen.